Volvo Cars стартира производството на EX90 - електрическото SUV, което отваря нова страница в историята на компанията

На 5 юни в завода на Volvo cars в Чарлстън, Южна Каролина стартира производството на новото Volvo EX90

На 5 юни в завода на Volvo cars в Чарлстън, Южна Каролина стартира производството на новото Volvo EX90. Флагманът на Volvo не само разширява силното електрическо портфолио, но и отваря нова страница в историята на компанията. Tова е първият автомобил Volvo, задвижван от авангардна компютърна технология (core computing technology).

  

Новото, изцяло електрическо EX90 е началото на нова ера за Volvo Cars – нова ера за безопасност, устойчивост и човешки ориентирана технология,” казва Джим Роуън, главен главен изпълнителен директор. “EX90 се произвежда с гордост в САЩ и отразява нашия дългосрочен ангажимент към хората в Южна Каролина и обширния американски пазар.”

 

Електрически роден и революционен

EX90 е базиран на следващото поколение електрическа платформа на Volvo и осигурява до 600 км пробег. Проектиран е да бъде най-безопасното Volvo, създавано някога. Оборудван е с последно поколение технологии за пасивна и активна безопасност и иновативен софтуер с цяла армада сензори.

 

Следващ скандинавската философия за дизайн, новото електрическо Volvo предлага модерни пропорции за оптимални сигурност, естетика и ефикасност. Благодарение на 7-местната си версия той е перфектната компания за цялото семейство - щедър на пространство, функционалност и комфорт.

Първите доставки са планирани за втората половина на годината.