• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Александровска болница София вече ще може да обслужва пациенти с модерни нови линейки Ford Transit Custom

13-ти септември 2023,  в офиса на Мото-Пфое в София, беше официалното предаване на три нови линейки за нуждите на Александровска болница. Автомобилите са от новата лекотоварна гама на Ford Transit, трансформирани в България с първокласни материали и технологии, отговарящи на изискванията на европейски стандарт ЕN 1789. Лично проф. д-р Атанас Йонков прие ключовете на автомобилите, които ще обслужват пациентите на болницата.

Моделите Ford Transit предоставят почти неограничени възможности за персонализиране и трансформация в областта на специализираните автомобили.  Флагманът на лекотоварната гама Ford Transit предлага множество различни видове каросерии в четири дължини и три височини, и предлага избор между предно и задно предаване и 4х4.

Доказаните през годините издръжливост, високо качество и ниските експлоатационни разходи безспорно правят Ford Transit Custom логичният избор, който може да покрие гамата специализирани медицински транспортни средства за неотложна медицинска помощ по европейски стандарт, сподели Людмила Савева – Мениджър Ключови клиенти.

Линейките на Александровска болница са с най-високо ниво на оборудване и безопасност. Моделът е с единственото златно отличие и най-висока оценка от независимата Euro NCAP в еднотонния сегмент за системи за сигурност и технологии в помощ на водача. Снабдени са с платформа, на която е монтирана носилката и разполагат с автономна охлаждаща и отоплителна система, също със сгъваема носилка тип „столче“ и носилка “board type” за пациенти с травми на гръбначния стълб. Тя е със здрава лека конструкция, проницаема за рентгеновите лъчи и е по-лека от водата.

Всяка линейка Ford разполага с аспирационна инсталация. Изводът за аспирация се намира в близост до основната носилка и е снабден с аспирационен съд с обем минимум един литър, клапан за регулиране на налягането и манометър. Инсталацията се състои от две бутилки за кислород със спирателен кран и обем най-малко 10 литра всяка.

Санитарният отсек притежава автономно отопление и охлаждане. Вентилационната система е двупосочна – нагнетателна и изсмукваща. Тя осигурява минимум 20 промени на въздушния обем на час, когато автомобилът е в покой.

Тапициран с устойчива на механични и химични повреди материя, която се почиства лесно. Подовото покритие осигурява подходящо сцепление, включително при влажна повърхност. 

Линейките, направени на базата на Ford Transit и Transit Custom, предлагат изключително съотношение цена-качество и отлични нива на комфорт и безопасност. Могат да бъдат индивидуализирани, според различните изисквания и стандарти за типове линейки, и оборудвани с необходимата апаратура и пособия за цялостно имобилизиране на пациенти, като бифазни дефибрилатори, електрически аспиратори, стационарни кислородни инсталации по стандарт DIN (които осигуряват както продължително захранване на транспортния респиратор, така и възможност за директна кислородна терапия чрез инсталиран ротаметър с овлажнителна камера), ЕКГ, пособия за диагностика, лекарствени средства, превързочни материали, медицински инструменти и всичко необходимо.Всичко това ги прави подходящи, както за транспортиране на пациенти, така и за неотложна медицинска помощ. Неслучайно Ford Transit е синоним на качество, надеждност и върхова работоспособност. Всяко ново поколение надгражда доказания дългогодишен опит и качества.

назад към всички