• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

ROCK В MOTO-PFOHE

Плътна черна завеса с надпис KISS и култовата фраза „Искахте най-доброто! Получавате най-доброто! Най-яката банда в света!”. Точно по този начин легендарната четворка от KISS откри първия си концерт в България след цели 35 години на световната сцена. Пол Стенли, Джийн Симънс, Томи Тайър и Ерик Сингър безспорно доказаха, че чакането си е струвало и откриха летния рок сезон по възможно най-грандиозния начин. С добре познатите маски, ексцентрични костюми и пироефекти, KISS накараха близо 15 000 родни фенове да скандират името на групата и да пеят с нея най-големите й хитове, сред които „Strutter”, „Hotter Than Hell”, „C'Mon & Love Me”, „Parasite”, „She”, „Rock And Roll All Night”, „Detroit Rock City”, „I Was Made For Lovin’ You” и др.

По време на първото си посещение у нас KISS не само дадоха на родната публика най-доброто, но и получиха най-доброто. Легендарната банда се довери изцяло на марката Ford. Живите легенди на рока се возиха в луксозните ванове Ford S-MAX и Ford Galaxy, избрани специално в черния цвят на групата, а фронтменът на бандата Джийн Симънс се наслади и на новия Ford Mondeo - отново в черен цвят с най-високото оборудване Titanium X.

***

Без съмнение KISS са една от най-емблематичните рок банди. С над 80 милиона продадени копия от албумите си, световни турнета и невероятен успех от златни и платинени награди, те категорично успяват да превземат музикална сцена и да се наложат като една от „най-яките банди в света!”

Всичко започва през 1970 г., когато Пол Стенли и Джийн Симънс създават проекта Wicked Lester. След две години попадат на обява в списание “Rolling Stones”, пусната от барабаниста Питър Крис. След среща и малко репетиции започват да се изявяват като трио, а следващата година към тях се присъединява и китариста Ейс Фрели. В този състав бандата приема името KISS (измислено от Джийн Симънс), а Ейс Фрели прави дизайна на известното им лого.

Следват първите им хитове и поредица от награди и признания. Албумът им Alive! (1975) е първият им платинен в Щатите. Следват Rock and Roll Over, Love gun и Alive II, Destroyer (1976), всеки един от които затвърждава присъствието на KISS на музикалната сцена. През 1977 г. оглавяват и престижното проучване на Галъп за най-популярна група в САЩ. Това, което ги отличава най-много обаче, е предизвикателното им присъствието на сцената – уникалния грим, провокативното облекло, невероятните пироефекти. Групата се превръща в истинска „маркетинг мечта”. Марвел Комикс издават и две анимирани книжки, в мастилото за отпечатването на които KISS дават от своята кръв, за да бъде примесена, а броят на феновете им достига шест цифри. Следва албумът Dynasty (1979), включващ световния им хит „I Was Made For Lovin’ You”, както и промени в състава на групата. За първи път бандата се появява без характерния си грим в MTV през 1980 г., за да възвърне част от намалялата си популярност.

KISS обаче не спират дотук – продължават с албумите Animalize, Asylum, Crazy Nights, Hot In The Shade, Alive III. 1994 година е издаден и албумът Kiss My Ass, в който участват звезди като Лени Кравиц, Стиви Уондър, Faith no more и много други. 1998 година излиза и Psycho Circus, който се дебютира директно на №3 и се превръща в техен албум, заел най-високо място в класациите.

Тази година KISS отбелязват 35 години успешна кариера и обещават едно уникално световно турне в общо 17 държави. Рок легендите ще посетят и градове, в които никога досега не са били, сред които София, Москва и Верона.

***

Девет години по-късно...

Още една култова група предстои да посети България. И то за втори път. Девет години по-късно Джеймс Хетфилд и компания отново ще разтърсят България. Датата е 25 юли, а мястото - Националния стадион „Васил Левски”. Всичко останало е без значение, защото когато бандата е Металика – Nothing elsematters!

***

Благодарение на Мото-Пфое, генерален спонсор на концерта на KISS, хиляди фенове имаха възможността на видят на живо любимата си банда и да изживеят незабравими рок емоции. (над цитатите)

Коментари за концерта на KISS

Стефан Илиев, Авто труд

Страхотно шоу! Всичко, което съм виждал за KISS на видео, те го направиха и на живо. Бил съм на много рок концерти, но за първи път виждам такова страхотно шоу. Беше фантастично! Благодаря на Ford ( Moto - Pfohe ) за това, че помага у нас да идват такива рок звезди! Пожелавам ви да доведете още много велики рок банди, защото рокаджиите в България сме много!

Пламен Георгиев, сп. Motorshow

Концертът беше супер як! И като визия, и като звук, и като шоу! Единственото, за което съжалявам , е, че не бях долу на тревата, за да мога да куфея. Гигантски благодарности към Мото-Пфое за поканата, за положителните емоции, защото ако не бяхте вие, нямаше да ги видя!

назад към всички