News

Volvo Cars си партнира и инвестира в Breathe за бързо зареждане от следващо поколение

Volvo Cars си сътрудничи с Breathe Battery Technologies (Breathe), като става първата автомобилна компания, която ще има достъп до най-новата версия на патентован интелигентен софтуер за зареждане с помощта на алгоритъм, който ще се използва в изцяло електрически автомобили на марката. Breathe е старт-ъп компания, която разработва софтуер за управление на батерии с цел да допринесе за по-бързо, по-добро и по-устойчиво електрифициране.

Чрез интегриране на софтуера на Breathe в разработената от Volvo Cars платформа за управление на батериите, за оптимизиране и подобряване на производителността и зареждането, клиентите на Volvo ще могат да зареждат още по-бързо с подобрено цялостно изживяване при шофиране.

Новата технология ще намали времето за зареждане на Вашето изцяло електрическо Volvo от 10 до 80% заряд с до 30%* . Още по-добре: подобренията във времето за зареждане ще продължат през целия жизнен цикъл на батерията, без да се влияе на нейното състояние.

„Инвестицията и търговското партньорство с Breathe ни помагат да се справим с обичайна болка за клиентите на електрически автомобили и правят зареждането ни още по-конкурентноспособно“, казва Ан-Софи Екберг, главен изпълнителен директор на Volvo Cars Tech Fund. „По-бързите времена за зареждане, в диапазона, в който клиентите обикновено зареждат бързо, представляват голяма крачка в правилната посока, докато продължаваме да стимулираме електрическата мобилност и да я правим достъпна за повече хора.“

Софтуерно-дефинирани батерии

За разлика от традиционното поетапно зареждане, което разчита на предварително определени правила, софтуерът на Breathe използва адаптивно зареждане за динамично управление на батерията в реално време, което води до значително по-кратки времена за зареждане.

Използвайки алгоритми, софтуерът управлява процеса на зареждане в съответствие със здравето на батерията, като същевременно избягва риска от литиево покритие, което може да навреди на производителността и живота на батерията.

Инвестицията в Breathe помага към изграждане на изцяло електрическо бъдеще, но също така се вписва в амбициите на Volvo Cars за постигане на климатична неутралност до 2040 г. Технологията постига намаляване на времето за зареждане на електрическите автомобили от марката, без необходимост от промяна на дизайна на батерията или добиване на допълнителни материали, без допълнително въздействие върху околната среда.

„Много сме доволни от тази инвестиция и споразумение за доставка с Volvo Cars и подкрепяме вълнуващото им пътешествие към пълна електрификация“, казва д-р Иън Кембъл, главен изпълнителен директор на Breathe Battery Technologies. „Внедряването на нашата технология в такъв мащаб върху платформата на Volvo за електрически автомобили от следващо поколение отваря врати към иновативен дизайн на автомобили и подобрения в производителността. Споделяме дълбока страст към електрическата мобилност, а удобното и бързо зареждане е един от основните двигатели за бъдещето, към което се стремим.“

*Различните батерии ще доведат до различни времена за зареждане. Тестовете показват подобрение във времето за зареждане в диапазон от 15-30%.

 

Back